Baggrund
Gennem de seneste år har mange kloaksystemer i byerne været underdimensionerede og dermed ikke altid i stand til hurtigt nok at få ledt vandet væk, hvilket ofte har resulteret i oversvømmelser. I 2020 besluttede Lars Knudsen og Christian Rosenvinge, der begge havde 35 års erfaring inden for håndtering af regnvand, sig derfor for at stifte selskabet URBAN WATER RETENTION (UWR).

I samarbejde med Frederiksberg Kommune indledte UWR et projekt, hvor målet var at finde en bæredygtig løsning, der kunne opmagasinere og håndtere de stigende vandmængder.

Processen
”Efter det indledende forløb med Frederiksberg Kommune var det næste skridt at finde både en plast- og en gummileverandør," udtaler Lars Knudsen og fortsætter: ”Vi havde allerede en dialog med en plastleverandør, men skæbnen ville, at vi ved et tilfælde blev introduceret for AVK GUMMI, der så ovenikøbet viste sig at have et søsterselskab, AVK Plast. Denne synergi passede helt perfekt til vores projekt.”

Efter en grundig gennemgang af kravene til gummipakningen, fandt vi frem til det optimale materiale som er egnet til vand og den store fysiske belastning som plastkassetterne udsættes for.

”Vi kunne hurtigt se, at UWR havde et innovativt og spændende projekt med rigtig mange muligheder,” udtaler Peter Lorentzen, adm. direktør for AVK GUMMI og tilføjer:  ”At UWR-systemet repræsenterer en konsekvent og ansvarsfuld tilgang til klima- og CO2-udfordringer med fokus på bæredygtighed ligger helt i tråd med vores egne værdier.”

”Vi har gennem hele forløbet oplevet en proaktiv og løsningsorienteret tilgang. Ikke kun fra koncernen med Peter Lorentzen i spidsen, men også fra Thomas Ulrich-Hansen, Senior Engineering Specialist hos AVK GUMMI. Med sin årelange erfaring og en viden uden sammenligning er Thomas en ren guru inden for gummi og har været en uundværlig drivkraft for projektet,” fortæller Lars Knudsen.


Løsningen
”Vi havde sammen med Frederiksberg Kommune en liste med 40 punkter, hvoraf vi formåede at løse 39 af punkterne,” fortæller Lars Knudsen. ”Designet gør, at vi nu har et system, hvor kasserne er kommet så højt op mod belægningsoverfladen som muligt, hvilket betyder mindre belastning, hurtigere installation, færre gravemaskiner og forkortet anlægstid – med stor betydning for P-pladserne i byerne.”

Levetiden på UWR systemet medfører, at forsyningsselskaber og kommuner kan opnå besparelser på projektomkostningen i forhold til traditionelle bassinløsninger, samtidig med at det samlede CO2 regnskab reduceres.


Fremtiden
Hos UWR er man ikke i tvivl om, at samarbejdet med AVK vil fortsætte fremover. Så snart det første projekt er helt i mål, vil det næste værktøj blive sat igang. 

”Potentialet er stort, og næste skridt vil være at komme til udlandet. Derfor har vi valgt at udstille på Ifat Munich 2024 den 13.-17. maj 2024, hvor vi håber på rigtig mange spændende besøg,” slutter Lars Knudsen.

Kunde
URBAN WATER RETENTION

Produkt
Modulbaseret rørsystem til håndtering af regnvand

Facts
UWR er et hold af erfarne fagspecifikke eksperter inden for vand, geofysik, plast, gummi, anlæg og produktion, som har udviklet et intelligent og fleksibelt rørsystem til mere effektiv håndtering af regnvand. Med denne innovative løsning reduceres anlægsperioden og CO2-udledningen samt den samlede anlægsomkostning. UWR Systemet er patenteret og verificeret af dansk GTS Institut.

  • Højtliggende bassiner
  • Et firkantet rørsystem designet som byggeklodser, der sammenkobles og stables.  Max højde er 2,46 m med 40 cm dækning. Bredde og længde er uendelig
  • Bærelag inkl. belægning 40 cm
  • CO2-regnskab og sporbarhed
  • +75 års levetid
  • Markant anlægs- og tidsbesparelse
  • Attraktiv projektøkonomi
  • Danskproduceret

Referencer:

Betty Nansens Alle

Boligforening Østerbro

Frederiksberg Kommune

Samarbejdet med direktionen og det tekniske team hos AVK GUMMI har været den drivende kraft bag succesen i vores projekt. Vi har gennem hele forløbet ikke et eneste sekund været i tvivl om, at vi har haft den støtte og helt igennem uvurderlige viden, som har gjort, at vi har kunnet løse opgaven. Vi var aldrig kommet så langt uden.
Lars Knudsen, Partner hos UWR